Deja te-ai obișnuit probabil să găsești aici pe blog rețete ușor de preparat alături de copii și cred că acesta este printre cele mai simple deserturi rapide și gata de mâncat! Un deliciu la pahar, într-o cantitate generoasă și ușor de personalizat.
Practic, e o variantă simplificată a cheesecake-ului clasic, însă fără alte complicații precum gelatină, unt, frișcă și alte ingrediente ce au nevoie să se întărească în compoziție înainte de a fi savurat.
Partea bună e că poate fi servit pe loc, ori păstrat la frigider și e o opțiune minunată atunci când se anunță musafiri ori se naște vreo poftă de ceva dulce și sănătos. Spuneam că se poate personaliza după preferințe, pornind de la baza de biscuiți digestivi și cremă de brânză, întrucât mai departe gustul, imaginația și disponibilitatea sunt limitele.
De fapt, e mai mult decât un desert, putând oricând fi un mic dejun mai special ori o cină foarte apreciată, întrucât aportul nutritiv e însemnat.
De data aceasta noi am folosit căpșuni dulci și aromați, însă altă dată am pus zmeură, afine, mango, kiwi, piersici, orice am avut la îndemână. În plus, fructele și crema de brânză merg bine asortate cu cereale, granola, fulgi de ciocolată, biscuiți oreo și așa mai departe.
Iată ingredientele (pentru 4 pahare de 250 ml):
- biscuiți digestivi – 12 bucăți
- brânză de vaci cremă – 200 grame
- iaurt grecesc – 300 grame
- zahăr vanilinat – 1/2 pliculeț
- zahăr pudră – 3 linguri
- căpșuni – 12 bucăți
- opțional cereale crocante
Preparare: Pentru început, se macină biscuiții digestivi și se distribuie în mod egal în pahare. Căpșunii se spală, se usucă bine și se taie în bucățele potrivite. Apoi într-un bol de mixer, se amestecă brânza de vaci, iaurtul, zahărul pudră și cel vanilinat, până când se formează o compoziție omogenă. Folosind o lingură, se toarnă primul strat de cremă în pahare, peste biscuiți. Se continuă cu un strat consistent de căpșuni, iar apoi încă un strat de cremă de brânză și la final se presară căpșunii rămași. Deasupra lor se pot presăra după gust fulgi de ciocolată albă sau cu cacao, cereale, etc.
Desertul e gata de servire! Și cred sincer că acesta e motivul principal pentru care copiii în special îl adoră, întrucât nu mai trebuie să își pună pofta în cui până la momentul savurării. 😉
Poftă bună și vouă!