Discuțiile de aici, vin să ridice ”la fileu” subiecte de dialog, la care răspund voci implicate în domeniul educației. Îmi doresc ca prin intermediul textelor și a video-urilor de aici, să prinzi curaj să începi propriile dialoguri. Iar mai apoi, cu inima deschisă, ca părinte ori ca adult responsabil, spre conversații cu sens să te îndrepți, prin dialoguri sincere, ce au puterea să crească alți oameni buni, fericiți și împliniți.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg
Florina Russu este Președintele Academiei române de imagine și imaginar educațional, profesor, coordonator național şi internațional de proiecte şi programe educative, scriitor, editor și critic literar.
Am intrat în dialog și aflat de la ea cum ajută imaginarul în educare. Am făcut o incursiune în universul Globularia, singura instituție din țară care pune focus pe imaginarul sănătos, am povestit despre exerciții de imaginație, despre cum putem dezvolta latura creativă a copiilor, dar și despre situații inconfortabile pentru părinți în raport cu imaginația celor mici. Florina găzduiește un webinarul gratuit: Eduprenoriat- între business şi educație în România, pe data de 24 februarie 2021, de la ora 18:00. Ca părinte, profesor sau antreprenor înscrie-te aici și fii și tu promotor al imaginației.
Urmărește aici un dialog sincer despre educarea unui imaginar sănătos.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg
Codruța Cîrlea este una dintre zecile de mii de educatoare devotate și implicate din România. Licențiată în domeniu și cu un master în Management Educațional, e o fire jucăușă și tare iubită de către cei mici.
Am intrat în dialog și aflat de la ea cum putem să ne ajutăm copiii să se readapteze prezenței fizice la grădiniță, după lunga perioadă petrecută în online. Am povestit despre posibilele efecte ale lipsei socializării, despre provocările cadrelor didactice în această perioadă, dar și despre cât de pregătit este sistemul educațional să reînceapă activitatea față în față.
Urmărește aici un dialog sincer despre reluarea fizică a activității educaționale, din perspectiva unui cadru didactic obișnuit, fără vorbe mari, dar cu mult entuziasm.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg
Ecaterina Balint este cadrul didactic de care are nevoie orice sistem educațional. Licențiată în psihologie, cu master în management educațional și cu experiență în voluntariat.
Am intrat în dialog și am aflat de la ea care este statusul școlii românești și cât de egale sunt de fapt șansele copiilor la educație. Dar mai ales, am povestit despre grădinița și școala online și despre cum putem să ne ajutăm copiii să învețe și să rămână echilibrați în contextul actual. Ca suport în ajutor, poți descărca de aici și de aici, idei de activități online și offline alături de cei mici.
Urmărește aici un dialog sincer despre șansele la educație în România.