fbpx

Stil de viață

Discuțiile de aici, vin să ridice ”la fileu” subiecte de dialog, la care răspund voci ale propriului stil de viață. Îmi doresc ca prin intermediul textelor și a video-urilor de aici, să prinzi curaj să începi propriile dialoguri. Iar mai apoi, cu inima deschisă, ca părinte ori ca adult responsabil, spre conversații cu sens să te îndrepți, prin dialoguri sincere, ce au puterea să crească alți oameni buni, fericiți și împliniți.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută drept Prințesa Urbană este printre cei mai apreciați autori de cărți pentru copii și adulți din România. O voce extrem de puternică, ce activează inclusiv în mediul online, unde de-a lungul timpului a creat o uriașă comunitate de părinți ce înțeleg importanța educației cu blândețe.

Am intrat în dialog și aflat de la ea multe informații prețioase despre cum poate deveni scrisul terapeutic. Am povestit despre cum o ajută pe ea scrisul, dar și despre cum putem începe propriul demers în a scrie despre noi. În plus, am aflat cum putem să ne exersăm vulnerabilitatea prin intermediul scrisului, dar și cum ne putem încuraja copiii să scrie despre ei.

Urmărește aici un dialog sincer despre exprimarea emoțiilor și conectarea la sine prin intermediul scrisului.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Nicoleta Pfeffer-Barbela este antrenor certificat pentru meditație și mindfulness. Locuiește în Viena și lăsând în urmă o carieră bancară, a pornit pe calea antreprenoriatului, fondând în 2015 unul cele mai apreciate studiouri de mindfulness și meditație – Centrul citySTILLE Viena. Din 2018, Nicoleta a decis să se întoarcă regulat în România, unde organizează experiențe de bunăstare, cum ar fi ateliere, retreaturi și programe de REBALANCE individual și organizațional.

Am intrat în dialog și aflat de la ea cum putem fi mai prezenți în viața noastră și a copiilor noștri, dar mai ales cum ne ajută prezența conștientă să facem față stresului, dificultăților de orice fel. Am povestit despre burn-out și despre cum putem integra conceptul de mindfulness în cotidianul nostru.

Urmărește aici un dialog sincer despre mindfulness și meditație, ca părți ale unei vieți echilibrate și împlinite.

Pentru a porni pe propriul drum al prezenței conștiente, o poți contacta pe Nicoleta la adresa nico@citystille.com.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Adrian Dușa este directorul Filialei Crucea Roșie din Alba Iulia de peste 17 ani. Cu multă expertiză în domeniu, a reușit să transforme pasiunea spre voluntariat, într-o veritabilă misiune.

Am intrat în dialog și aflat de la el informații prețioase despre activitatea Crucii Roșii în folosul comunității. Am povestit despre implicarea socială, despre cursurile de prim ajutor facilitate prin intermediul organizației, am aflat info utile în legătură cu apelul la 112, dar am primit și un scurt ABC al primului ajutor în caz de nevoie.

Pentru a contacta Crucea Roșie Filiala Alba, găsești aici informațiile necesare.

Urmărește aici un dialog sincer despre implicarea în comunitate și acordarea primului ajutor.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Ama Nicolae este soție, mămică, blogger, antreprenor ce lucrează de acasă și probabil cea mai organizată persoană din online, ce a făcut din stilul său productiv un brand în sine. Ea este fondatoarea grupului de Facebook Ama – happiness is homemade unde aproape 13.000 de membrii activi își iau zilnic doza de inspirație, relaționare și informare.

Am intrat în dialog și am aflat de la ea ce ajută cel mai mult în a deveni o persoană productivă. Care e rolul listelor în organizare, cum prioritizăm sarcinile pentru a ne ușura munca, dar și cât de utilă e rutina. Am povestit despre motivație, despre provocări online și despre munca de acasă.

Citește aici un dialog sincer despre productivitatea de zi cu zi necesară stării de bine.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg


Georgiana Spătaru
este facilitator de formare personală și coach și s-a dedicat unei nișe deosebite: căutarea fericirii. Astfel, a creat mai multe programe de dezvoltare emoțională și spirituală și a înglobat crezul ei în conceptul Exerciții de Fericire. De asemenea, este antreprenoare, fondatoare a centrului MUZA din Cluj-Napoca, și autoare, publicând volumul “Exerciții de fericire. Gânduri fără justify” la editura Cărțile Tango.

Am intrat în dialog și am aflat de la ea care e rețeta fericirii, ce presupune terapia ThetaHealing, dacă fericirea apare după nefericire sau invers, dar și despre predispoziții la fericire ori responsabilitate pentru a o preda copiilor. La finalul discuției am primit și 5 exemple de exerciții pe care le putem face de azi pentru a fi mai fericiți în familie.

Urmărește aici un dialog sincer despre exersarea zilnică a fericirii.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg


Ana Maria Ivan
este ambasadorul zâmbeletor mari și mici pe blogul www.zanascutecel.ro

Am intrat în dialog și am aflat de la ea cum reușește să rămână femeie, dincolo de a fi mamă a 3 copii mici, cum păstrăm pasiunea în cuplu după prea multe nopți nedormite și reproșuri. Am povestit despre divorț dar și despre cum putem trecem peste ce nu e pe placul nostru în comportamentul bunicilor. Am aflat mai multe și despre prima sa carte legată de siguranța copiilor în mașină.

Urmărește aici un dialog sincer despre cum să mergi înainte, păstrându-ți zâmbetul.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Anca Boloș este CEO al Editurii Cartemma

Am intrat în dialog și am aflat de la ea ce ar trebui să găsească părinții/copiii într-o carte pentru copii și ce nu ar trebui să găsească acolo. De asemenea, cum ne ajută cărțile, ca mijloc de dialog cu copiii, dar și cum a pornit ea pe calea dialogului intrapersonal. Anca răspunde sincer despre cum face față rolurilor ei în fiecare zi și despre cum reușește să-și păstreze starea de bine pe parcurs.

Urmărește aici un dialog sincer despre vulnerabilitate, credință și lumi de poveste.