Ce îmi propun prin intermediul discuțiilor de aici, e ca să ridic ”la fileu” subiecte de dialog, la care să răspundă diverși specialiști ori persoane care îmi trezesc atenția în varii domenii în care găsesc interes, fie că vorbim despre parenting, dezvoltare personală, sănătate, implicare socială, creație, chiar și marketing ori literatură pentru copii. Îmi doresc ca prin intermediul textelor și a video-urilor de aici, să prinzi curaj să începi propriile dialoguri. Iar mai apoi, cu inima deschisă, ca părinte ori ca adult responsabil, spre conversații cu sens să te îndrepți, prin dialoguri sincere, ce au puterea să crească alți oameni buni, fericiți și împliniți.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută drept Prințesa Urbană este printre cei mai apreciați autori de cărți pentru copii și adulți din România. O voce extrem de puternică, ce activează inclusiv în mediul online, unde de-a lungul timpului a creat o uriașă comunitate de părinți ce înțeleg importanța educației cu blândețe.
Am intrat în dialog și aflat de la ea multe informații prețioase despre cum poate deveni scrisul terapeutic. Am povestit despre cum o ajută pe ea scrisul, dar și despre cum putem începe propriul demers în a scrie despre noi. În plus, am aflat cum putem să ne exersăm vulnerabilitatea prin intermediul scrisului, dar și cum ne putem încuraja copiii să scrie despre ei.
Urmărește aici un dialog sincer despre exprimarea emoțiilor și conectarea la sine prin intermediul scrisului.
kdjfkdjfsdfxfgfgdfhhgjfdbgkfdghjdflkg

Alexandra Gross (Ilieș) este una dintre cei mai apreciați profesionist în consiliere parentală din țară. În 2013 a creat conceptul Parenting prin iubire, pentru a exprima în cât mai puține cuvinte mesajul pe care dorește să îl transmită: nicio strategie sau tehnică nu este eficientă fără relația de siguranță dintre adult și copil.
Am intrat în dialog și aflat de la ea multe informații prețioase despre crizele de furie ale copiilor. Am povestit despre cum apar, cum ar putea fi gestionate, ce putem face pentru a le preveni dar și despre riscurile unui comportament inadecvat al părinților în timpul tantrumurilor. În plus, am aflat cum putem să-i ajutăm pe copii să descarce emoții, dar și cum gestionăm propriile crize de furie ca adulți.
Urmărește aici un dialog sincer despre dificilele tantrumuri, specifice copiilor.
kdjfkdjfsdfxfgfgdfhhgjfdbgkfdghjdflkg

Nicoleta Pfeffer-Barbela este antrenor certificat pentru meditație și mindfulness. Locuiește în Viena și lăsând în urmă o carieră bancară, a pornit pe calea antreprenoriatului, fondând în 2015 unul cele mai apreciate studiouri de mindfulness și meditație – Centrul citySTILLE Viena. Din 2018, Nicoleta a decis să se întoarcă regulat în România, unde organizează experiențe de bunăstare, cum ar fi ateliere, retreaturi și programe de REBALANCE individual și organizațional.
Am intrat în dialog și aflat de la ea cum putem fi mai prezenți în viața noastră și a copiilor noștri, dar mai ales cum ne ajută prezența conștientă să facem față stresului, dificultăților de orice fel. Am povestit despre burn-out și despre cum putem integra conceptul de mindfulness în cotidianul nostru.
Urmărește aici un dialog sincer despre mindfulness și meditație, ca părți ale unei vieți echilibrate și împlinite.
Pentru a porni pe propriul drum al prezenței conștiente, o poți contacta pe Nicoleta la adresa nico@citystille.com.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Florina Russu este Președintele Academiei române de imagine și imaginar educațional, profesor, coordonator național şi internațional de proiecte şi programe educative, scriitor, editor și critic literar.
Am intrat în dialog și aflat de la ea cum ajută imaginarul în educare. Am făcut o incursiune în universul Globularia, singura instituție din țară care pune focus pe imaginarul sănătos, am povestit despre exerciții de imaginație, despre cum putem dezvolta latura creativă a copiilor, dar și despre situații inconfortabile pentru părinți în raport cu imaginația celor mici. Florina găzduiește un webinarul gratuit: Eduprenoriat- între business şi educație în România, pe data de 24 februarie 2021, de la ora 18:00. Ca părinte, profesor sau antreprenor înscrie-te aici și fii și tu promotor al imaginației.
Urmărește aici un dialog sincer despre educarea unui imaginar sănătos.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Codruța Cîrlea este una dintre zecile de mii de educatoare devotate și implicate din România. Licențiată în domeniu și cu un master în Management Educațional, e o fire jucăușă și tare iubită de către cei mici.
Am intrat în dialog și aflat de la ea cum putem să ne ajutăm copiii să se readapteze prezenței fizice la grădiniță, după lunga perioadă petrecută în online. Am povestit despre posibilele efecte ale lipsei socializării, despre provocările cadrelor didactice în această perioadă, dar și despre cât de pregătit este sistemul educațional să reînceapă activitatea față în față.
Urmărește aici un dialog sincer despre reluarea fizică a activității educaționale, din perspectiva unui cadru didactic obișnuit, fără vorbe mari, dar cu mult entuziasm.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Adrian Dușa este directorul Filialei Crucea Roșie din Alba Iulia de peste 17 ani. Cu multă expertiză în domeniu, a reușit să transforme pasiunea spre voluntariat, într-o veritabilă misiune.
Am intrat în dialog și aflat de la el informații prețioase despre activitatea Crucii Roșii în folosul comunității. Am povestit despre implicarea socială, despre cursurile de prim ajutor facilitate prin intermediul organizației, am aflat info utile în legătură cu apelul la 112, dar am primit și un scurt ABC al primului ajutor în caz de nevoie.
Pentru a contacta Crucea Roșie Filiala Alba, găsești aici informațiile necesare.
Urmărește aici un dialog sincer despre implicarea în comunitate și acordarea primului ajutor.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Ama Nicolae este soție, mămică, blogger, antreprenor ce lucrează de acasă și probabil cea mai organizată persoană din online, ce a făcut din stilul său productiv un brand în sine. Ea este fondatoarea grupului de Facebook Ama – happiness is homemade unde aproape 13.000 de membrii activi își iau zilnic doza de inspirație, relaționare și informare.
Am intrat în dialog și am aflat de la ea ce ajută cel mai mult în a deveni o persoană productivă. Care e rolul listelor în organizare, cum prioritizăm sarcinile pentru a ne ușura munca, dar și cât de utilă e rutina. Am povestit despre motivație, despre provocări online și despre munca de acasă.
Citește aici un dialog sincer despre productivitatea de zi cu zi necesară stării de bine.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Andrei Mocanu este psiholog și psihoterapeut cognitiv comportamental cu o experiență de peste 11 ani în lucru cu copiii și părinții. Și mai mult decât atât, e un tată implicat, ce iubește să petreacă timp în familie. Despre experiența sa ca părinte, precum și articole de specialitate pe aceeași temă, scrie online pe blogul său tatalactiv.ro
Am intrat în dialog și am aflat de la el cât de important e rolul tatălui în geometria familiei, cum e influențat pacursul viitorului adult de către relația tată-copil, care sunt pericolele unui tată absent în familie, dar și cum pot soțiile să-i determine pe soți să fie mai implicați în creșterea copiilor, ori despre lecții pe care doar tații le pot preda copiilor.
Urmărește aici un dialog sincer despre importanța implicării taților în creșterea copiilor.

Georgiana Spătaru este facilitator de formare personală și coach și s-a dedicat unei nișe deosebite: căutarea fericirii. Astfel, a creat mai multe programe de dezvoltare emoțională și spirituală și a înglobat crezul ei în conceptul Exerciții de Fericire. De asemenea, este antreprenoare, fondatoare a centrului MUZA din Cluj-Napoca, și autoare, publicând volumul “Exerciții de fericire. Gânduri fără justify” la editura Cărțile Tango.
Am intrat în dialog și am aflat de la ea care e rețeta fericirii, ce presupune terapia ThetaHealing, dacă fericirea apare după nefericire sau invers, dar și despre predispoziții la fericire ori responsabilitate pentru a o preda copiilor. La finalul discuției am primit și 5 exemple de exerciții pe care le putem face de azi pentru a fi mai fericiți în familie.
Urmărește aici un dialog sincer despre exersarea zilnică a fericirii.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Ecaterina Balint este cadrul didactic de care are nevoie orice sistem educațional. Licențiată în psihologie, cu master în management educațional și cu experiență în voluntariat.
Am intrat în dialog și am aflat de la ea care este statusul școlii românești și cât de egale sunt de fapt șansele copiilor la educație. Dar mai ales, am povestit despre grădinița și școala online și despre cum putem să ne ajutăm copiii să învețe și să rămână echilibrați în contextul actual. Ca suport în ajutor, poți descărca de aici și de aici, idei de activități online și offline alături de cei mici.
Urmărește aici un dialog sincer despre șansele la educație în România.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj

Ana Sanda este trainer, formator și terapeut cu specializare în terapii cognitiv-comportamentale, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul educațional.
Am intrat în dialog și am aflat de la ea cum putem face workout cognitiv și la ce ne ajută el. Am povestit despre frustrare și reziliență, dar și despre cum ne putem ajuta copiii să depășească momentele dificile. În plus, am aflat și ce sunt terapiile cognitiv-comportamentale și cum funcționează ele.
Urmărește aici un dialog sincer despre gândirea sănătoasă și antrenamentul mental.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj

Ana Maria Ivan este ambasadorul zâmbeletor mari și mici pe blogul www.zanascutecel.ro
Am intrat în dialog și am aflat de la ea cum reușește să rămână femeie, dincolo de a fi mamă a 3 copii mici, cum păstrăm pasiunea în cuplu după prea multe nopți nedormite și reproșuri. Am povestit despre divorț dar și despre cum putem trecem peste ce nu e pe placul nostru în comportamentul bunicilor. Am aflat mai multe și despre prima sa carte legată de siguranța copiilor în mașină.
Urmărește aici un dialog sincer despre cum să mergi înainte, păstrându-ți zâmbetul.
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj
kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkgj

Cristina Buja este psiholog, specialist în educație parentală și omul din spatele platformei www.funparenting.ro
Am intrat în dialog și am aflat de la ea cât de utilă e terapia și cum funcționează. Dar mai ales, cât de important e să pornești drumul spre tine, să vindeci unde e nevoie și să găsești un echilibru în a fi bine și tu și copiii tăi. În dialog, Cristina vorbește și despre noul ei Program online Împreună, despre care poți citi mai multe pe funparenting.ro
Urmărește aici un dialog sincer despre cum putem fi părinți mai buni pentru copiii noștri.
dvdfgfdfgghgfghhghghdkfjdkfjkdjfkjdfvkdfvcvkdf
jdhbjdbjdhbjhfdjgbdkf

Anca Boloș este CEO al Editurii Cartemma
Am intrat în dialog și am aflat de la ea ce ar trebui să găsească părinții/copiii într-o carte pentru copii și ce nu ar trebui să găsească acolo. De asemenea, cum ne ajută cărțile, ca mijloc de dialog cu copiii, dar și cum a pornit ea pe calea dialogului intrapersonal. Anca răspunde sincer despre cum face față rolurilor ei în fiecare zi și despre cum reușește să-și păstreze starea de bine pe parcurs.
Urmărește aici un dialog sincer despre vulnerabilitate, credință și lumi de poveste.