Tot ce e bun se naște prin oameni buni și orice creștere are la bază susținerea lor.
Am trăit cel mai prelungit rollercoaster de anul trecut în octombrie când am pus ultimul punct Dialogurilor și până azi. Într-o perioadă de mare instabilitate, pandemie, amenințarea războiului, criză economică, lipsa hârtiei, prețuri ce urcă de la o zi la alta, cerere tot mai mică de cărți pentru copii, Volumul 2 al Dialogurilor sincere s-a lăsat mult așteptat. Și probabil n-ar fi apărut niciodată dacă n-ar fi întâlnit sprijinul necesar pe parcurs.
Poate, printre rânduri, nu multă lume își imaginează amploarea unui proiect ce pare o joacă de copii, dar mai ales investiția pe care se bazează orice idee ce se materializează. Dincolo de munca în sine, e determinarea de a-i da credit să crească. De a fi acolo, sprijin, atunci când e nevoie și de a crede în plus-valoarea pe care poate să o aducă.
Însă într-o țară în care educația nu pare a fi prioritară, unde lectura nu e încurajată suficient, iar cărțile sunt mai degrabă un moft, astfel de sprijin e greu de găsit. Totuși, nu imposibil, căci Dialogurile sincere au un dar al lor de a întâlni oameni buni care înțeleg că educația e singura cale rodnică spre evoluție.
Așadar, cu recunoștință, mă înclin în fața prietenilor de la Fundația Autonom, partenerii Volumului 2 ce au ales să îmi fie alături în proiect pentru a duce Dialogurile sincere mai departe.
În cei 10 ani de activitate, Fundația a sprijinit peste 750 de proiecte educaționale, sporind, an de an, bucuria dăruirii.Totul a pornit prin compania Autonom, furnizor integrat de soluții de mobilitate, care a fost gândită, încă de la început, ca o organizație care învață să funcționeze tot mai bine, în fiecare zi.
Sub deviza „Împreună pentru educație” Fundația Autonom își oferă suportul în varii domenii ce sprijină dezvoltarea personală, facilitând accesul la acele resurse care susțin învățarea. Iar partea absolut lăudabilă în proces, e că întreaga activitate e desfășurată prin intermediul echipei de voluntari formată din propriii angajați. Astfel, împreună reușesc să se implice mai mult, generând, proiect cu proiect, schimbări în comunitățile din care fac parte.
Cred, sincer, că o asemenea cultură organizațională chiar poate face diferența în evoluție, atât la nivel individual, cât mai ales ca model de perpetuare a spiritului comunitar în care fiecare își aduce contribuția spre a fi bine împreună.
Sunt tare fericită că Dialogurile sincere au primit creditul lor și o parte din tirajul Volumului 2 va ajunge, prin intermediul Fundației, în multe familii pentru a aduce conectare, armonie și șanse de exercițiu pentru a crește bine pentru ei și cei din jur. Mai ales acolo unde accesul la lectură e limitat de contextul socio-economic.
Mai multe detalii despre Fundația Autonom vă invit să citiți aici, iar mai jos, mesajul echipei către toți cititorii mari și mici.
ÎN stoc
Editura: Cartemma
Autor: Laura Ivinis
Ilustrator: Cristina Gyalai
Vârstă: 5-9 ani
Dimensiuni: 220 x 220 mm
Nr pagini: 108
Copertă: cartonată