fbpx

Despre carte

O călătorie de (re)cunoaștere
Jurnal de companie în propria călătorie
45,00 lei
Preț promoțional:
40,00 lei 

           ÎN STOC

           Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare 

           Vârstă: 8-12 ani 

           Nr pagini: 96 

           Editura: Cartemma 

           Autor: Laura Ivinis 

           Ilustrator: Cristina Gyalai 

           Dimensiuni: 220 x 160 mm 

           Copertă: cartonată 

Ultimii 8 ani petrecuți în jurul cărților și al copiilor mi-au arătat cât de veselă, simplă și colorată e viața celor mici și cât de importantă e pentru ei atenția noastră, a adulților. Iar în tot acest peisaj, cât de multă conectare și educare aduce cartea. 

Tocmai de aceea, inspirată fiind de realitatea mea, precum și a situațiilor în care cred că se regăsesc foarte mulți părinți în fiecare zi, am început munca creatoare și astfel s-au născut cărțile al căror autor sunt.

Cele două volume de Dialoguri sincere, iubite deja în foarte multe case, pun în centru nevoile copiilor de joc și acceptare, siguranță și atașament, precum nevoile adulților de a fi văzuți ca persoane individuale, cu interese și dorințe ce merg uneori dincolo de statutul de părinți. 

Rolul Dialogurilor e de a oferi celor mici o variantă de exprimare a diferitelor sentimente ori situații în care se află, înțelegând că e utilă cooperarea, sinceritatea și dialogul în general, dar în același timp, îi încurajează pe părinți să  rămână conectați la cei mici, manifestând empatie, poziționând limite, exprimând emoții și nevoi, recunoscând greșeli.

Acum, cu mare bucurie, o nouă carte e gata să iasă în lume, „O călătorie de (re)cunoaștere” o continuare firească a procesului de creștere prin care trece orice copil în momentul în care începe să își contureze propria identitate.

Povestea e o călătorie de descoperire a sinelui, așa cum simt că e fiecare zi care vine și trece să ne învețe câte ceva despre noi. În care strângem fapte, trăiri și amintiri care fie ne aduc mai aproape de cine suntem, fie ne depărtează până la punctul la care ne recunoaștem doar din descrierile celorlalți. 

Subiectul nu e unul care se discută, în mod obișnuit, în copilărie, ci, din păcate, e unul la care se ajunge la mulți ani distanță, abia atunci când sinele realizează din greu că s-a pierdut undeva pe drum. 

Însă cât de fain ar fi ca ai noștri copii să nu trebuiască să ducă lupta aceasta târziu! Nici să nu devină subiect de luptă, ci să fie adresată în joacă, la timpul potrivit. Vreau să cred că astfel ar avea mai multe șanse la fericirea după care tânjim cu toții. Viața nu le-ar mai fi așa o mare de necunoscut, pentru că s-ar recunoaște pe ei în ea.  

Se spune deja că cei mici sunt fini observatori ai lumii și, poate, dacă le-am da mai mult credit, i-am putea ajuta să transforme abilitatea aceasta în șansa lor de a-și descoperi unicitatea și de a o iubi pentru a se simți demni de iubire. 

Noua carte lasă dialogurile sincere la o parte și alege monologul ca formă de exprimare. Prin experiența primelor volume am deprins curajul și determinarea de a transforma dialogurile în monologuri, în voci interioare care pot prinde forță și încredere, care pot vorbi sincer și fără teamă despre cine sunt cei mici, dincolo de toate lucrurile care se spun despre ei. Am păstrat, însă, personajele din primele volume și am lărgit cercul, pentru a păstra autenticitatea și realitatea poveștii. 

Intervalul de vârstă cărei i se adresează este 8-12 ani, iar dincolo de povestea în sine, care prinde forma unui jurnal revelator, cartea îi invită pe copii să devină detectivi, colectând informații despre ei de la cei din jur, pentru ca mai apoi să ajungă la propriile concluzii despre cine și cum sunt ei. Partea interactivă a cărții îi va ghida pe copii să devină buni observatori, făcând diferența între etichete adresate și propria realitate.