fbpx

Parenting

Discuțiile de aici, vin să ridice ”la fileu” subiecte de dialog, la care răspund voci implicate în domeniul parentajului. Îmi doresc ca prin intermediul textelor și a video-urilor de aici, să prinzi curaj să începi propriile dialoguri. Iar mai apoi, cu inima deschisă, ca părinte ori ca adult responsabil, spre conversații cu sens să te îndrepți, prin dialoguri sincere, ce au puterea să crească alți oameni buni, fericiți și împliniți.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Alexandra Gross (Ilieș) este una dintre cei mai apreciați profesionist în consiliere parentală din țară. În 2013 a creat conceptul Parenting prin iubire, pentru a exprima în cât mai puține cuvinte mesajul pe care dorește să îl transmită: nicio strategie sau tehnică nu este eficientă fără relația de siguranță dintre adult și copil.

Am intrat în dialog și aflat de la ea multe informații prețioase despre crizele de furie ale copiilor. Am povestit despre cum apar, cum ar putea fi gestionate, ce putem face pentru a le preveni dar și despre riscurile unui comportament inadecvat al părinților în timpul tantrumurilor. În plus, am aflat cum putem să-i ajutăm pe copii să descarce emoții, dar și cum gestionăm propriile crize de furie ca adulți.

Urmărește aici un dialog sincer despre dificilele tantrumuri, specifice copiilor.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg


Andrei Mocanu
este psiholog și psihoterapeut cognitiv comportamental cu o experiență de peste 11 ani în lucru cu copiii și părinții. Și mai mult decât atât, e un tată implicat, ce iubește să petreacă timp în familie. Despre experiența sa ca părinte, precum și articole de specialitate pe aceeași temă, scrie online pe blogul său tatalactiv.ro

Am intrat în dialog și am aflat de la el cât de important e rolul tatălui în geometria familiei, cum e influențat pacursul viitorului adult de către relația tată-copil, care sunt pericolele unui tată absent în familie, dar și cum pot soțiile să-i determine pe soți să fie mai implicați în creșterea copiilor, ori despre lecții pe care doar tații le pot preda copiilor.

Urmărește aici un dialog sincer despre importanța implicării taților în creșterea copiilor.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg


Ana Sanda
este trainer, formator și terapeut cu specializare în terapii cognitiv-comportamentale, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul educațional.

Am intrat în dialog și am aflat de la ea cum putem face workout cognitiv și la ce ne ajută el. Am povestit despre frustrare și reziliență, dar și despre cum ne putem ajuta copiii să depășească momentele dificile. În plus, am aflat și ce sunt terapiile cognitiv-comportamentale și cum funcționează ele.

Urmărește aici un dialog sincer despre gândirea sănătoasă și antrenamentul mental.

kdjfkdjfhgjfdbgkfdghjdflkg

Cristina Buja este psiholog, specialist în educație parentală și omul din spatele platformei www.funparenting.ro

Am intrat în dialog și am aflat de la ea cât de utilă e terapia și cum funcționează. Dar mai ales, cât de important e să pornești drumul spre tine, să vindeci unde e nevoie și să găsești un echilibru în a fi bine și tu și copiii tăi. În dialog, Cristina vorbește și despre noul ei Program online Împreună, despre care poți citi mai multe pe funparenting.ro

Urmărește aici un dialog sincer despre cum putem fi părinți mai buni pentru copiii noștri.