A trecut ceva vreme de când n-am mai pornit cuptorul să pregătesc ceva dulce, așa că săptămâna aceasta ne-am pus pe treabă. Am căutat din nou online o rețetă simplu de pregătit și am găsit minunăția aceasta! Un chec pufos și plin cu nucă!
Noi suntem mari consumatori de nucă și mă bucur mult că e și pe placul copilului, mai ales după ce am citit împreună aventurile lui Erus, iar din Valea Răbdării a aflat cât de bună e pentru creier. I se pare fascinant cum miezul ei seamănă cu un creier adevărat, iar ori de câte ori mănâncă nucă, își imaginează cum aceasta îi face creierul să crească. 🙂
La începutul toamnei am mâncat kilograme întregi de nucă verde și am avut degetele „cănite” până de curând, ne-mai răzbind să o curăț, la cât de repede dispărea de pe masă. Însă chiar și uscată, nuca se mănâncă în casa noastră cu poftă. Așadar, vă puteți imagina cât de apreciat a fost checul!
Rețeta originală o găsiți aici, însă ca de obicei, ne-a plăcut să ne „jucăm” cu ingredientele, folosind ce am avut la îndemână și ce e pe placul nostru. Iată ingredientele:
- 3 ouă
- 150 de grame de zahăr brun
- 100 de mililitri de lapte
- 150 de grame de făină
- 150 de grame de nucă măcinată
- 50 de mililitri de ulei
- 1 pliculeț de praf de copt
- 5 mililitri de esență de vanilie
Modul de preparare: într-un bol încăpător, punem ouăle, peste care turnăm zahărul, uleiul și esența de vanilie și mixăm compoziția bine, timp de câteva minute. Adăugăm apoi laptele și amestecăm din nou. La final, turnăm făina, praful de copt și nuca măcinată. Mixăm totul până obținem o compoziție omogenă. Încingem cuptorul la 180 de grade, tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm în ea compoziția. Băgăm tava în cuptor, iar în aproximativ 40 de minute, checul e gata!
Atenție însă, pe cât de repede e gata, pe atât de repede se și mănâncă! Eu n-am apucat să fac prea multe poze produsului finit, căci pe măsură ce tăiam feliile, dispăreau miraculos din farfurie!
Cu siguranță rețeta aceasta va fi repetată curând și mă gândesc că ar putea la fel de bine ca acest chec să se transforme în blat de tort, umplut cu o cremă de vanilie și dulceață de vișine. Musai o să testez pe viitor!
Spor și poftă bună!
Dacă articolul a fost relevant pentru tine, te invit să îl distribui pe Facebook aici: