Dialoguri sincere
  • Gânduri așezate în scris
    • Bine cu tine
    • Bine cu cei mici
    • Invitați în dialog
      • Invitați în dialog – Parenting
      • Invitați în dialog – Educație
      • Invitați în dialog – Stil de viață
    • Inspirație
      • Joacă
      • Deserturi
      • Cărți
      • Ateliere creative
      • Altele
  • Cărțile mele
    • O călătorie de (re)cunoaștere
      • Despre carte
      • Aventurile din călătorie
      • Jurnal de companie
      • Cu sprijinul TRANSAVIA
    • Dialoguri sincere – Volumul 1
      • Despre carte
      • Cele 6 dialoguri
      • Atelierele creative
      • De la o idee la o carte
    • Dialoguri sincere – Volumul 2
      • Manifest
      • Despre carte
      • Cele 6 dialoguri
      • Atelierele creative
      • Cu sprijinul Fundației Autonom
  • Contact
    • Despre
    • Și un pic în plus

Cheesecake cu ciocolată albă și fructe

De curând a fost ziua mea și întrucât de când cu pandemia, mi-am exersat „talentul” în bucătăria de deserturi, am decis să pregătesc alături de copil, un cheesecake super gustos, pe care l-am mai testat și altă dată. E fără coacere și tare ușor de făcut, atât de simplu, încât și un copil de 6 ani se descurcă foarte bine 😛

Noi suntem fani ciocolată albă, dar și cheesekace, iar când am aflat de varianta aceasta, de a le combina într-o cremă delicioasă, am fost convinsă că va fi o rețetă câștigătoare. Mai ales când am decis să folosim căpșuni, zmeură și afine ca și fructe. Singura „problemă” cu această rețetă, e aceea că odată terminat cheesecake-ul, e nevoie ca el să stea la rece pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte. Iar pofta e maaare. Dar e bine. E nevoie și de momente de așteptare pentru a exersa răbdarea și a savura cum se cuvine o bucurie.
Iată ingredientele:

  • 500 g cremă de brânză
  • 250 g ciocolată albă
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g căpșuni proaspete
  • 100 g zmeură proaspătă
  • 100 g afine proaspete

Preparare:

Începem prin a mărunți biscuiții până când obținem un fel de pesmet. Apoi topim untul și îl turnăm peste biscuiți. Amestecăm bine, iar compoziția o turnăm într-o tavă rotundă cu inel detașabil, presând aluatul pe fundul tăvii. Noi am folosit un pahar plat pentru a presa bine. Tava cu blatul de biscuiți și unt se pune la frigider, timp în care ne ocupăm de cremă. Amestecăm crema de brânză cu zahărul, apoi adăugam smântâna pentru frișcă (ce trebuie să fie rece) și mixăm totul până când compoziția devine cremoasă și aerată.

Între timp, topim ciocolata albă la bain-marie (sau în cuptorul cu microunde, fiecare cum se simte confortabil) și o adăugăm peste compoziția de cremă de brânză, mixând până când se încorporează complet. Scoatem blatul din frigider și turnăm jumătate din cremă peste el. Feliem căpșunii și îi punem frumos peste cremă, astfel încât să acopere toată suprafața cheesecake-ului. Apoi continuăm cu restul de cremă și la final decorăm după plac cu căpșuni, zmeură și afine. La final, cheesecake-ul trebuie să stea la frigider pentru minim 4-5 ore.

A două zi l-am savurat pe nerăsuflate! Nici n-am apucat să fac o fotografie în secțiune. Crema e mai fină și mai aromată decât la un cheesecake obișnuit, iar datorită ciocolatei, nu mai e nevoie de gelatină, întrucât compoziția se leagă suficient de bine.

Rețeta originală de unde m-am inspirat eu, o găsești aici.

Spor și vouă în bucătăria de deserturi!

Facebook
Previous articleImplicarea face diferențaNext article Trăim vremuri ciudate - partea 1

Cumpără cărțile mele

Adaugă în coș
45,00 lei
Preț promoțional pentru precomenzi:
35,00 lei 

Adaugă în coș

50,00 lei

Adaugă în coș

45,00 lei

despre blog

Pe dialogurisincere.ro vei citi, în mare parte, versiunea mea de adevăr în legătură cu starea de bine personală și cum influențează ea relațiile în special cu cei mici, dar și cu soțul, familia extinsă, prietenii, serviciul, comunitatea ori societatea în general.

Nu spun că adevărul meu e unul general valabil, ci chiar insist în a cerne prin sita personală absolut orice informație primită, înainte de a o însuși. Nu susțin că am citit mai mult decât alții, nu pretind să am studii de specialitate, însă mai presus de orice, fie ca părinte ori ca adult responsabil ce caută să crească prin el copii buni, fericiți și împliniți, m-aș bucura ca discuțiile de aici să deschidă calea dialogurilor sincere atât cu tine însuți, cât și cu cei din jur.

Spor la citit, pe blogul oamenilor mari ce cresc tot oameni, doar mai mici.

Articole recente

Cartea jurnal de companie în propria călătorie
O CĂLĂTORIE DE (RE)CUNOAȘTERE
Acel “nu am timp acum” e doar o scuză pentru “nu e o prioritate acum”

Vino să purtăm dialoguri însemnate înspre noi

Alătură-te grupului de discuții aici:

Primește notificări prin email despre articole noi

Categorii

  • Cărțile mele
  • Idei în dialog
    • Bine cu cei mici
    • Bine cu tine
  • Inspirație
    • Altele
    • Ateliere creative
    • Cărți
    • Deserturi
    • Joacă
  • Și un pic în plus

Cumpără cărțile mele

Adaugă în coș

45,00 lei
Preț promoțional pentru precomenzi:
35,00 lei 

Adaugă în coș

50,00 lei

ÎN STOC
Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare

Adaugă în coș

45,00 lei

ÎN STOC
Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare

         

Articole recente

Cartea jurnal de companie în propria călătorie
O CĂLĂTORIE DE (RE)CUNOAȘTERE
Acel “nu am timp acum” e doar o scuză pentru “nu e o prioritate acum”
cu Laura Iviniș
cu Laura Iviniș

Urmărește pe social media