De curând a fost ziua mea și întrucât de când cu pandemia, mi-am exersat „talentul” în bucătăria de deserturi, am decis să pregătesc alături de copil, un cheesecake super gustos, pe care l-am mai testat și altă dată. E fără coacere și tare ușor de făcut, atât de simplu, încât și un copil de 6 ani se descurcă foarte bine 😛
Noi suntem fani ciocolată albă, dar și cheesekace, iar când am aflat de varianta aceasta, de a le combina într-o cremă delicioasă, am fost convinsă că va fi o rețetă câștigătoare. Mai ales când am decis să folosim căpșuni, zmeură și afine ca și fructe. Singura „problemă” cu această rețetă, e aceea că odată terminat cheesecake-ul, e nevoie ca el să stea la rece pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte. Iar pofta e maaare. Dar e bine. E nevoie și de momente de așteptare pentru a exersa răbdarea și a savura cum se cuvine o bucurie.
Iată ingredientele:
- 500 g cremă de brânză
- 250 g ciocolată albă
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 250 g căpșuni proaspete
- 100 g zmeură proaspătă
- 100 g afine proaspete
Preparare:
Începem prin a mărunți biscuiții până când obținem un fel de pesmet. Apoi topim untul și îl turnăm peste biscuiți. Amestecăm bine, iar compoziția o turnăm într-o tavă rotundă cu inel detașabil, presând aluatul pe fundul tăvii. Noi am folosit un pahar plat pentru a presa bine. Tava cu blatul de biscuiți și unt se pune la frigider, timp în care ne ocupăm de cremă. Amestecăm crema de brânză cu zahărul, apoi adăugam smântâna pentru frișcă (ce trebuie să fie rece) și mixăm totul până când compoziția devine cremoasă și aerată.
Între timp, topim ciocolata albă la bain-marie (sau în cuptorul cu microunde, fiecare cum se simte confortabil) și o adăugăm peste compoziția de cremă de brânză, mixând până când se încorporează complet. Scoatem blatul din frigider și turnăm jumătate din cremă peste el. Feliem căpșunii și îi punem frumos peste cremă, astfel încât să acopere toată suprafața cheesecake-ului. Apoi continuăm cu restul de cremă și la final decorăm după plac cu căpșuni, zmeură și afine. La final, cheesecake-ul trebuie să stea la frigider pentru minim 4-5 ore.
A două zi l-am savurat pe nerăsuflate! Nici n-am apucat să fac o fotografie în secțiune. Crema e mai fină și mai aromată decât la un cheesecake obișnuit, iar datorită ciocolatei, nu mai e nevoie de gelatină, întrucât compoziția se leagă suficient de bine.
Rețeta originală de unde m-am inspirat eu, o găsești aici.
Spor și vouă în bucătăria de deserturi!