O variantă mai simplă și mai aromată de pască.
Se apropie Sărbătoarea de Paște și cum multă lume respectă tradiția, de pe masă nu lipsește pasca. Eu una am gustat destul de târziu acest preparat, întrucât la noi în familie se preferă cozonacul, însă anul acesta s-a întâmplat să dau peste rețeta de aici. Căutam inspirație pentru a pregăti un desert rapid cu brânză de vaci, întrucât aveam în plan să pregătesc un cheesecake pentru weekend, dar timpul nu mi-a mai permis. Așa că, pentru a nu renunța total la idee, am pus laolaltă ingredientele necesare și a ieșit în loc, acest chec cu brânză de vaci și zmeură.
Nu am avut așteptări prea mari, însă gustul a surprins pe toată lumea! Are o textură lipicioasă, ca de brownie, însă e foarte aromat și gustos. Iar dacă sunteți fani papanași, pască, chiar și cheesecake gătit, rețeta aceasta este pentru voi. La noi s-a mâncat rapid, așa ce cel mai probabil voi pregăti încă o porție de Paște.
Iată ingredientele:
- 3 ouă
- 250 de grame de zahăr
- 300 de grame de brânză de vaci (eu am folosit brânza de vaci cremă pentru prăjituri de la Pilos)
- 50 de mililitri de lapte
- 250 de grame de făină
- esență de vanilie
- 1 plic de praf de copt
- o cutie de zmeură proaspătă (aproximativ 150 de grame)
Modul de preparare: Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul până rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă apoi brânza de vaci și se continuă amestecarea cu mixerul. Se toarnă laptele și esența de vanilie și se încorporează bine. Separat, în alt bol se cerne făina cu praful de copt, iar apoi se adaugă peste compoziția anterioară, amestecând până la omogenizare. La final, se adaugă zmeura, care se amestecă ușor pentru a nu se zdrobi. O tavă de chec se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se coace la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Când e gata, se răcește puțin și e gata de savurat!
Spor la treabă și Sărbători cu poftă bună!
Dacă articolul a fost relevant pentru tine, te invit să îl distribui pe facebook aici: