fbpx

Vreau orice – Căpșu-banana și cioco-banana

Urmărește instrucțiunile video aici:

Știm cât de pofticioși sunt cei mici și cât de ușor ajung să își dorească tot ce „le face cu ochiul” și e un efort să reușim să păstrăm un echilibru sănătos între nevoi și dorințe, mai ales atunci când dragostea pentru ei e infinită. Însă, deseori, tot ce e prea mult strică, chiar dacă intențiile sunt bune.

Realitatea e că resursele sunt finite și vrem sau nu să recunoaștem, am putea învăța, cu toții, cum să le gestionăm cât mai bine pentru noi și cei din jur. Am putea pune pe cântar acele lucruri care contează cu adevărat, în favoarea bucuriilor imediate ce își pierd rapid strălucirea.

Atunci, poate, am alege să oferim mai des cea mai de preț resursă pe care o avem la dispoziție, timpul de calitate împreună, ce nu are etichetă, însă care dă valoare fiecărei clipe împărtășite cu bucurie.

Acesta este și scopul propunerii de activitate asociată dialogului „Vreau orice!”, de a ne dedica timp unii altora,pregătind desertul preferat și transformând prepararea și savurarea acestuia într-o experiență trăită împreună, în loc de una cumpărată în grabă. 

Căci, poate, peste ani cei mici nu-și vor aminti lucrurile pe care le-au avut ori locurile pe care le-au vizitat, ci cât de văzuți, validați și apreciați s-au simțit în compania noastră în toți anii lor de început. Chiar și atunci când părinții nu s-au temut de dezordinea din bucătărie, pregătind împreună o dulce bucurie.

qr code