fbpx

La ecrane – Căsuța Cip-Cirip

Urmărește instrucțiunile video aici:

Munca în echipă e printre atributele esențiale în calea creșterii, iar capacitatea de a lucra împreună spre un scop comun în familie oferă celor mici cel mai bun cadru de exercițiu.

În plus, atunci când voia bună e pe primul plan și greșelile sunt văzute ca oportunități de învățare, fiecare e dispus să ofere cât de mult poate spre a duce la bun sfârșit orice fel de proiect început împreună. Ba mai mult, atunci când și creativitatea e încurajată, soluțiile nu încetează să apară și orice impas e depășit cu brio.

Cu toate acestea, rareori ne oprim din rutina zilei pentru a face loc copiilor în activitățile noastre, invitându-i să participe activ alături de noi spre a îndeplini sarcini de muncă în echipă. Obișnuim să le desconsiderăm din start capacitățile, iar timpul limitat avut la dispoziție ne determină să nu încărcăm și mai mult agenda cu treburi copilărești. 

Poate, dacă am avea mai multă încredere abilitățile lor, i-am încuraja să le dezvolte astfel încât să devină utile atât pentru ei, cât și pentru cei din jur. Le-am oferi spațiul să își exploreze creativitatea și i-am conduce spre adevăratul potențial. 

Astfel, orice invitație la muncă în echipă adaptate vârstei lor e bună, însă atunci când vine la pachet cu o oportunitate de joacă, aceea e cea mai bună șansă a copiilor să crească îndrăgind colaborarea spre un scop comun.

Propunerea de activitate asociată dialogului „La ecrane” e o astfel de invitație, de a fi creativi și a petrece timpul împreună, învățând cum să ducă la bun sfârșit un proiect, să fie prezenți, implicați și să caute soluții, fără a rămâne simplii spectatori ai vieții.

qr code