fbpx

Hai acasă – Joaca n-are vârstă

Urmărește instrucțiunile video aici:

Pentru copii, o invitație la joacă rezolvă mare parte dintre conflicte ori răutăți aruncate fără prea mult discernământ. De dragul distracției, renunță rapid la supărări și sunt dispuși să treacă peste neînțelegeri, anticipând bucuria jocului împreună. Iar când joaca se anunță a fi inedită, cu atât mai mult entuziasmul înlocuiește supărarea. 

Și pentru că cei mici sunt în continuă căutare de jocuri noi pe care să le testeze, cum ar fi să le lăsăm moștenire jocurile ce ne țineau pe noi ocupați în copilărie?

Cu acest gând în minte, propunerea de activitate asociată dialogului vine cu o idee de joc din vremurile noastre, adaptată copiilor de azi, Verde stop. O variantă mai accesibilă a jocului Stop verde viu pe care îl jucam săptămâni la rând, umplând buzunarele hainelor cu frunze și iarbă, pentru a nu fi prinși fără verdele viu asupra noastră. 

Vă provoc să-i încurajați pe copii să joace, fie varianta originală de mai sus, fie cea propusă în carte, însă mai mult decât atât, vă provoc să vă jucați împreună. Pentru că joaca n-are vârstă, bucuria e molipsitoare și orice supărare trece mai repede!

qr code