fbpx

Cartea Dialoguri sincere

 Dialoguri sincere despre iubire, conectare și empatie pentru cititori mici și mari
50,00 lei
Preț promoțional:
40,00 lei

           ÎN STOC

           Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare

           Vârstă: 2-8 ani 

           Nr pagini: 102 

           Editura: Cartemma 

           Autor: Laura Ivinis 

           Ilustrator: Cristina Gyalai 

           Dimensiuni: 220 x 220mm 

           Copertă: cartonată 

Salutare!

Mă bucur să te găsesc aici și te întâmpin cu drag din noua mea calitate de autor de cărți pentru copii! Sunt la început de drum și cu mult entuziasm și determinare, visez ca un copil ca Dialogurile sincere pentru cititori mici și mari să fie însemnate pentru toți cei ce le citesc.

Am intrat în lumea aceasta fascinantă și colorată, plină de magie a poveștilor, odată ce am devenit mamă. Nu mi-aș fi imaginat până atunci vreodată cât de mult bine aduc cărțile în viața copiilor. Lecturi lejere, cu învățăminte, morală ori pur și simplu de amuzament, vin să le ofere acestora lumi întregi prin care să relaționeze și să învețe să gândească pentru ei.

De atunci, militez pentru a aduce copiii și poveștile împreună, înființând Clubul de carte Cu copiii la povești din Alba Iulia, iar acum îmi croiesc o cale nouă în spatele lecturilor, creând conținut personal. Citind atât de multe cărți pentru copii de-a lungul anilor, am ajuns să le apreciez altfel, simțindu-le cu adevărat bune pentru copii, pe cele care sunt bune și pentru părinți. Așa că atunci când am decis să scriu Dialogurile sincere, am plecat înainte de toate de la această premiză. Aceea de a trezi emoții și de a fi relevantă atât de-o parte cât și de cealaltă. Găsind relaționare și vindecare.

Ideea Dialogurilor sincere este inspirată de realitatea mea, precum și de situațiile în care cred că se regăsesc foarte mulți părinți în fiecare zi. Simt că nu e deloc ușor să fii părinte, cu atât mai mult atunci când îți asumi misiunea de a fi un părinte BUN. Însă bun pentru cine? Bun pentru
copiii tăi, bun pentru tine, bun pentru comunitate? Dintr-o dată, presiunea e uriașă.

Căutăm să citim mult, să ne informăm, să cerem sfaturi, iar treptat simțim că avem toate uneltele necesare să fim părinți buni. Însă, apoi, ne lovește realitatea de zi cu zi, când ne pierdem răbdarea, empatia și înțelegerea, iar toate cunoștințele noastre despre cum să fim părinți buni par să pălească în fața stresului acumulat, a nervilor, a traumelor nevindecate, a oboselii

În acele clipe, cei mai iubiți dintre pământeni, copiii noștri, devin parcă niște inamici, trimiși să ne apese toate butoanele greșite, care ne fac să explodăm. Ei, cum ar fi dacă în acele momente cei mici ne-ar răspunde sincer, așa cum simt? Vreau să cred că atunci ne-am da seama că neascultarea, ignorarea solicitărilor, refuzurile ori crizele lor nu sunt despre noi. Că sunt și ei mici oameni cu dorințe, sentimente și interese, iar dacă vrem să ne asculte, ar trebui să-i ascultăm și noi pe ei.

Am căuta să ne conectăm cu ei și să ajungem la un echilibru, găsind soluții mulțumitoare pentru fiecare.

Așadar, îmi doresc să vezi în Dialogurile sincere nevoile copiilor de joc și acceptare, siguranță și atașament, precum și nevoile de a fi văzuți ca persoane individuale, cu interese și dorințe ce merg uneori dincolo de așteptările noastre. În tot acest tablou, haide să încercăm pe cât posibil să-i vedem, să-i auzim, să le arătăm că ei contează pentru noi și să rămânem conectați, dar în același timp, să le arătăm că și noi suntem oameni, nu doar părinți.

Dacă noi, adulții, punem limite, ne exprimăm sentimentele, ne recunoaștem greșelile și arătăm empatie, dacă noi rămânem sinceri și trăim autentic, vor crește și ei frumos, dar și noi împreună cu ei.

M-aș bucura să citești Dialogurile sincere alături de copiii tăi, întrucât rolul lor este de a le oferi celor mici o variantă de exprimare a diferitelor sentimente și situații în care se află și de a înțelege cât de utile sunt cooperarea, sinceritatea și dialogul în general. Încurajându-i de mici să-și exprime sentimentele, grijile, dorințele ori interesele, îi vom ajuta să devină buni pentru ei și pentru cei din jur.

Cele șase Dialoguri sincere incluse în carte tratează subiecte precum tendința nestăvilită de joacă, bunele maniere, percepția asupra timpului, stăpânirea nervilor, joaca independentă, dar și teama de despărțire. Pe rând, vor fi aduse în discuție limitele și regulile, liberul arbitru, stăpânirea de sine, iubirea necondiționată, identitatea personală, somatizarea emoțiilor, răbdarea și frustrarea, pe înțelesul celor mici și într-un mod distractiv.

Aleg să cred că de la zbucium la conectare într-o relație, distanța o face doar conștientizarea realității fiecăruia. Cu toate acestea, diferența dintre un pas înainte spre îmbrățișare sau un pas înapoi spre depărtare, o face abilitatea de a exprima, pe înțelesul celuilalt, propriile nevoi și dorințe.

Astfel, cartea Dialoguri sincere ar putea deveni o unealtă pentru a face pasul înainte spre conectare. Ea i-ar putea ajuta pe copii să înțeleagă cum să se facă văzuți și auziți atunci când te simt mici de tot, exprimând emoții și sentimente. Să înțeleagă că și mămicile sunt oameni, deși de multe ori par un fel de specie extraterestră care nu obosește și care poate face orice. Iar pe noi ca mame, ne-ar putea ajuta să înțelegem că neascultarea, ignorarea solicitărilor, refuzurile ori crizele lor nu sunt despre noi. Că sunt și ei mici oameni cu dorințe, sentimente și interese, iar dacă vrem să ne asculte, ar trebui să-i ascultăm și noi pe ei.

Veți descoperi împreună un text scris în rime, pentru ca lectura să curgă muzical, și m-aș bucura ca acele pasaje importante pentru voi să vă rămână în minte precum un refren îndrăgit.

Cartea e disponibilă pe site-ul Editurii Cartemma și aș fi tare fericită să ajungă și în casa voastră!

Mai multe despre cele 6 dialoguri incluse poți citi mai multe aici. Atelierele creative ce însoțesc dialogurile sunt prezentate aici.